En skærsommernatsdrøm på Grønnegårds Teatret

Forside > På scenen > En skærsommernatsdrøm på Grønnegårds Teatret

Grønnegårds Teatrets lægger i 2011 scene til en gæsteoptræden fra Statens Teaterskole med Shakespeares ‘En Skærsommernatsdrøm’

Forklædt som alfer, nyforelskede unge atheniensere og klodsede håndværkere opfører elever fra Statens Teaterskole i sommeren 2011 En Skærsommernatsdrøm’ på ‘ Grønnegårds Teatret i København.

Lyd og billeder fra prøverne til ‘En skærsommernatsdrøm’
I dette interview fortæller en af de medvirkende, Sofie Ancher Vea, om at prøve kræfter med Shakespeares tekster for første gang, om sin rolle som den unge Helena og om hvorfor det stadig er relevant at opføre Shakespeares 400 år gamle komedie:
</objec
Lyd og billeder: Karen Sørbø

Se alle navne på de medvirkende skuespillere og holdet bag produktionen

Temaet i Shakespeares ‘En skærsommernatsdrøm’ er kærlighed. Både den allerførste kærlighed mellem fire unge, som ikke helt kan finde ud af, hvem der elsker hvem, og så den mere modne og meget konfliktfyldte kærlighed mellem en alfekonge og alfedronning. Alt sammen krydret med gæk, spilopper og trylleri, som Puk finder på at drille med.

Læs mere om handlingen og personerne i Shakespeares skuespil ‘En Skærsommernatsdrøm’.

I Statens Teaterskoles version er skuespillet redigeret, så også lidt ældre børn kan følge med. Udgangspunktet for manuskriptet er Niels Brunses oversættelse med lidt ændringer samt en kraftig beskæring.

Anmeldere roser Grønnegårds Teatrets skærsommernatsdrøm
Forestillingen i sommeren 2011 høstede roser fra flere anmeldere. Blandt andet skrev Information:

“Frede Gulbrandsen… kan få skuespillerne til at skifte tempo og accent med et knips. Det giver forestillingerne en hormondunkende energi, som får klassikertolkningen til at lægge sig et interessant sted mellem zapperklipning og idealistisk patos.” Læs hele anmeldelsen på Information.dk

Find flere anmeldelser af forestillingen ‘En skærsommernatsdrøm’